Tort crocant cu mere
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 5 min.
Complexitate: ridicată
Ingrediente: 450 g aluat de foi, 140 g zahar pudra, 50 g nuci macinate, 600 ml frisca, 1 kg mere, 200 ml suc de mere, sucul si coaja rasa de la o lamaie, scortisoara, 3-4 lingurite amidon, 2 plicuri praf intaritor pentru frisca, 2 plicuri zahar vanilat, 200 g gem de caise.
Mod de preparare: Se intind 3 foi duble de aluat. O foaie se pudreaza cu o lingura de zahar, celelalte se ung cu un amestec din 50 g zahar, 50 g frisca, nuci. Foile se coc 15 min la 200 grade si apoi se taie cercuri. Un mar se taie felii, restul se rad. Se amesteca sucul de mere cu 3 linguri zahar, suc si coaja de portocala si scortisoara. Se oparesc feliile de mere 5 min. Se scot si se pun in aceeasi zeama merele rase. Acestea se fierb 5 min. La nevoie se pune amidon. Restul de frisca se bate cu intaritor si zahar vanilat. Se fierbe 2 minute gemul cu suc de portocale. Foile de tort se ung cu dulceata, compozitia de mere si 2/3 din frisca. Se suprapun si se aseaza capacul. Se aseaza restul de frisca si merele.
|