Tort cu brânză de vacă și căpșuni
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 3 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 150 g biscuiti, 125 g unt, 25 g alune prajite (tocate marunt), 600 g branza grasa de vaca, 300 g iaurt, 3 linguri zeama de lamaie, 250 g capsuni mai mici, 75 g zahar, un pachet gelatina pentru tort (praf).
Mod de preparare: Se pun biscuitii intr-o punga si se sfarama cu sucitorul cat mai marunt.
Se amesteca cu untul si se aseaza pe fundul unei forme de tort, captusita cu hartie cerata. Deasupra se presara 3/4 din alunele tocate.
Se amesteca bine (eventual cu mixerul) branza de vaci, iaurtul si zeama de lamaie.
Separat, se face un piure din 150 g de capsuni, se adauga zaharul si gelatina, se pune pe foc sa dea cateva clocote si pe urma se incorporeaza in crema de branza. Se pun deoparte cateva capsuni, iar celelalte se taie marunt si se introduc in crema.
Se toarna compozitia in forma (peste stratul de biscuiti cu unt), se baga la frigider si se lasa circa 3 ore.
Se garniseste cu restul de capsuni si alune.
|