Tort cu căpșuni și brânză de vacă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie
Porții: 12
Ingrediente: 50 g unt, 100 g biscuiți, 75 g migdale măcinate, 2 ouă, 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 600 g brînză de vacă, 200 g smîntînă acrișoară, zeama de la o lămîie, 750 g căpșuni.
Mod de preparare: Se topește untul și se amestecă cu migdalele și biscuiții sfărîmați. Se tapetează o formă rotundă (cu diametrul de 24 cm și pereți detașabili) cu hîrtie pentru copt, se întinde pe fund un strat de biscuiți + migdale + unt, se apasă bine și se pune la rece.
Se încinge cuptorul la 150 grade C. Se freacă ouăle cu zahărul și cu zahărul vanilat pînă ce devin spumoase și se încorporează brînza, smîntîna și zeama de lămîie. Se întinde crema astfel preparată peste blatul din formă, se coace circa o oră, pînă ce se rumenește ușor și se lasă să se răcească.
Se curăță căpșunile, se taie în două și se așează peste cremă. Peste căpșuni se toarnă gelatina roșie (se găsește în comerț) amestecată cu puțină zeamă de căpșuni și se lasă să se întărească. Se poate orna cu frișcă.
|