Tort cu căpșuni și cafea
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Blatul: 3 ouă, 100 g zahăr, 1 vanilie, 100 g făină, 1 linguriță praf de copt.
Crema: 200 g brânză de vacă, 1 gălbenuș, 3 plicuri de cappuccino, 100 g zahăr, 20 g gelatină, 50 g fulgi de ciocolată, 400 ml frișcă, 2-3 linguri gem de căpșuni, 400 g căpșuni, 50 g ciocolată albă, cacao.
Mod de preparare: Se freacă gălbenușurile cu zahărul până ce acesta se topește. Se adaugă vanilia și făina amestecată cu praful de copt, iar la sfârșit, albușurile bătute spumă. Se amestecă bine și se toarnă compoziția într-o formă de tort unsă cu unt și tapetată cu făină. Se coace aluatul 20 de minute și se lasă la răcit. Brânza de vaci se freacă cu gălbenușul, praful de cappuccino dizolvat în puțină apă, gelatina înmuiată, fulgii de ciocolată și frișca. Blatul se unge cu gem, deasupra se pune crema de brânză, peste care se așază jumătăți de căpșuni spălate și curățate de codițe. Deasupra fructelor se pune restul de cremă, se nivelează și se dă tortul la rece pentru 2 ore. Se ornează cu restul de căpșuni și cu ciocolată rasă. Se pudrează cu cacao și se dă din nou la rece.
|