Tort cu cremă de nectarine
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 2 h 10 min.
Complexitate: ridicată
Ingrediente: Blat: 100 g pricomigdale, 4 oua, 100 g zahar, un plic zahar vanilat, 60 g faina, 60 g amidon, un plic praf de copt.
Crema: 6 foi gelatina, 5 nectarine coapte sau 10 jumatati de piersici din compot, 50 g zahar, sucul de la jumatate de lamaie, 250 ml frisca, 4 linguri lichior, 500 ml smantana.
Mod de preparare: Se faramiteaza pricomigdalele cu sucitorul pentru coca. Se bat ouale spuma cu 3 linguri de apa. Se adauga putin cite putin zaharul si zaharul vanilat. Se adauga faina, amidonul si pricomigdalele sfaramate. Se unge tava de tort cu margarina si se toarna coca. Se coace 35 min apoi se lasa sa se raceasca bine. Se scoate din forma, se taie in 2 si se insiropeaza cu lichior.
se pune gelatina la muiat. 3 jumatati de nectarine se taie cuburi. Restul de nectarine se amesteca cu zahar si suc de lamaie. Se amesteca gelatina cu acest pireu si se pune la rece 30 min. Frisca se bate spuma si se pune peste crema de gelatina. Se adauga cubuletele de nectarine. Se pune in jurul blatului un inel si se toarna crema. Se pune capacul tortului si se da la rece 4 ore. Se bate smantana cu un praf de intaritor de frica. Se unge tortul cu acest amestec netezind cu un cutit. Se decoreaza cu fructe si frunzulite de lamaita.
|