Tort cu cremă de vin
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Blat: 4 oua, 150 g zahar, 30 g cacao, 30 g amidon, 100 g faina, 40 g zahar.
Crema: 120 g zahar, 60 ml vin alb, 3 galbenuse, 5 foi gelatina, 250 ml smantana, 2-3 fructe de maracuja.
Mod de preparare: Se amesteca galbenusele cu cacao, zaharul si un plic zahar vanilat. Se bat albusele spuma tare. Se incorporeaza galbenusele usor in albusele batute, se adauga faina, amidonul si praful de copt. Se coace tortul la foc potrivit. Se lasa apoi sa se raceasca bine si se taie in doua.
Fructele de maracuja se piseaza si se amesteca cu 60 ml apa si zaharul si se fierb. Se iau la o parte de pe foc si se amesteca cu vinul si galbenusele. Se pune gelatina la muiat si apoi se incorporeaza in crema. Se lasa 30 min sa se lege. Se bate smantana si 1/2 se amesteca usor cu crema. Se pune compozitia intre blaturile de tort iar deasupra se decoreaza cu frisca oprita.
|