Tort cu struguri
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Porții: 8
Ingrediente: 4 ouă, 120 g zahăr tos, 120 g făină, 400 ml frișcă, 400 ml lapte dulce, 1 plic cremă de vanilie instant, 1 borcan compot de struguri, 300 g struguri negri, zahăr vanilinat, praf de copt, sare, mentă proaspătă, unt.
Mod de preparare: Într-un bol, se mixează ouăle cu zahărul tos, două pliculețe cu zahăr vanilinat și sarea, pînă cînd își dublează volumul.
Se adaugă o linguriță de praf de copt amestecat cu făina, se mixează încă două minute și se toarnă aluatul într-o tavă de tartă unsă cu unt și presărată cu făină.
Se introduce în cuptor și se coace 15-20 de minute. Se scoate din formă și se lasă la răcit.
Crema se prepară conform instrucțiunilor de pe plic, se acoperă cu folie alimentară și se introduce la rece pentru zece minute.
Blatul se însiropează cu sucul de la compot, se pun crema și boabele de struguri din compot, iar deasupra se pune frișca mixată.
Se decorează cu boabele de struguri curățate de sîmburi și se presară mentă tocată.
Se lasă să stea la rece cel puțin o oră, ca să se răcească bine crema.
|