Tort cu verdețuri
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 2 morcovi, un praz, 500 g spanac, o vânătă, un ardei gras, un dovlecel, 300 g ciuperci, 300 g făină, un cartof, 30 ml lapte, 100 ml apă, ulei, 10 g drojdie, zahăr, 4 ouă, sare, piper, busuioc, leurdă, 200 g brînză telemea.
Mod de preparare: Într-un castronel se amestecă drojdia cu apa, zahărul tos, o linguriță de sare, două linguri de făină. Se lasă să dospească.
Cartoful se curăță de coajă și se taie în bucăți. Se fierbe și se pasează cu o furculiță. Într-un vas se amestecă drojdia dospită cu laptele, două linguri de ulei, cartoful pasat și restul de făină.
Se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă să crească 30 de minute.
Morcovii și ciupercile se curăță. Ardeiul gras se curăță de semințe și se taie bucăți, vânăta și dovlecelul se taie cuburi.
Legumele se întroduc în blender, se adaugă prazul, spanacul și se mixează. Se amestecă cu trei ouă, sare, piper și busuioc tocat.
Se întinde aluatul într-o tavă rotundă, se toarnă umplutura, se decorează cu flori din aluat și se unge cu ou bătut. Se introduce în cuptorul încins și se coace.
Se mai poate adăuga brânză telemea și leurdă.
|