Tort cu vișine și cremă de brânză
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: ridicată
Ingrediente: Blat: 125 g unt, 150 g zahar, 4 oua, 250 g faina, 3 linguri finetti, 250 g visine.
Crema: 300 g branza de vaca, 3 linguri zahar, 300 ml frisca, un pachet praf intaritor pentru frisca, 250 ml suc de visine, un plic glazura rosie, 400 g visine.
Mod de preparare: Se bate untul cu zaharul. Se pun ouale pe rind amestecind bine dupa fiecare. Se amesteca praful de copt cu faina si se inglobeaza in amestec. Se imparte acest amestec in 2 parti. In una se pune crema de finetti. Se pregateste o tava de tort. Se toarna aluatul maro si se pun deasupra visinele fara simburi. Se pune restul de aluat si se coace compozitia 50 minute la foc potrivit. Se lasa sa se racesca total. Se amesteca brinza de vaci si frisca batuta cu praful intaritor. Se fierbe sucul de visine cu glazura rosie si se pun in ea 400 g visine. Se lasa sa se racesca. Peste blat se pune crema de brinza si se toarna glazura.
|