Tort de alune
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: ridicată
Ingrediente: 140 g alune, 140 g zahar pudra, 140 g faina, 140 g unt.
Crema: 3 oua, 120 g zahar, 1 baton vanilie, 100 gr. unt, 3 batoane ciocolata.
Mod de preparare: Se prajesc alunele, se dau prin masina si se amesteca bine cu faina, zaharul, untul frecat spuma, ouale. Compozitia se coace la foc potrivit, in tava bine unsa cu unt. Dupa ce s-a copt, se rastoarna si dupa ce s-a racit se imparte in trei parti egale. Intre foi se pune crema, preparata astfel: se bat pe foc 3 oua cu 120 gr. zahar, 1 baton vanilie, pina se ingroasa. Se lasa la rece. Dupa ce s-a racit, se adauga ciocolata rasa si muiata cu o lingura de apa si apoi untul frecat spuma. Se da la rece si se orneaza cu crema. In loc de alune se pot intrebuinta nuci.
|