Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tort de clătite cu pește afumat
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 cana de faina, 1 ou amestecat usor, 1 1/2 cana lapte, grasime pentru prajit.
Umplutura: 1 lingura de marar verde tocat, 2 lingurite menta proaspat tocata (facultativ), 1-2 linguri suc de lamaie, 200 g peste afumat dezosat (batog, crap, etc.) si fara piele, taiat in felii subtiri, 150 g branza de vaci grasa, 1 lingura smantana.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron si se face o gaura la mijloc. Se amesteca oul cu laptele, apoi se incorporeaza putin cate putin in faina, amestecand cu o lingura de lemn. Se acopera castronul cu un capac si se lasa sa stea 30 de minute.
Umplutura: Se amesteca branza de vaci intr-un castron (eventual cu mixerul), pana devine o crema. Se adauga smantana, mararul, menta, sucul de lamaie. Se amesteca bine, pana ce compozitia devine omogena. Se acopera si se baga la frigider, pana la folosire.
Se coc clatitele, punand cate 2-3 linguri de aluat intr-o tigaie unsa usor cu grasime, care se reinnoieste din cand in cand. Se ia cate o clatita, se unge cu compozitia de branza, se pun deasupra feliute de peste afumat, se mai pune o clatita, pana se termina.
Se garniseste deasupra cu gogosar rosu taiat feliute sau cu marar. Se serveste cu salata verde.
Cand se da la masa, se taie felii, ca tortul.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.