Tort de înghețată Casata
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Aluatul: 4 ouă, 150 g zahăr pudră, 150 g migdale pisate, 40 g făină, 30 g unt topit, 4 albușuri, 25 g zahăr, 70 ml vin alb demidulce.
Umplutura: 4 gălbenușuri, 80 g zahăr, 250 g brânză de vacă proaspătă (cremoasă), 60 g zahăr pudră, 30 ml lichior de migdale, 30 ml vin alb demidulce, 250 ml frișcă, 40 g ciocolată amăruie, 40 g fructe confiate.
Mod de preparare: Pentru aluat, se bat spumă ouăle cu zahărul pudră. Se încorporează migdalele și făina, apoi untul topit, iar la sfârșit, albușurile bătute spumă tare cu zahărul. Se amestecă totul bine și se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins 10-12 minute. Se răstoarnă aluatul pe un grătar, hârtia de copt se umezește cu apă și se îndepărtează.
Pentru umplutură, se bat gălbenușurile cu zahărul pe baie de apă, apoi se iau de pe foc și se bat până se răcesc. Brânza se trece prin sită, se amestecă cu zahărul pudră, apoi se încorporează în compoziția de gălbenușuri. Se adaugă, pe rând, lichiorul, vinul, frișca bătută, ciocolata tocată și fructele confiate.
Se însiropează aluatul cu 70 ml vin, apoi se decupează capacul și marginile pe dimensiunile unei forme de înghețată (28 cm). Se unge forma cu ulei, se îmbracă în celofan, se așază aluatul, se umple cu crema de brânză și se dă casata la congelator pentru 3 ore.
|