Tort de înghețată cu zmeură
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 3 h
Complexitate: ridicată
Ingrediente: 3 albusuri, sare, 175 g zahar, o lingurita suc da lamaie.
Crema: 150 g zmeura, 5 galbenuse, 125 ml vin alb, 120 g zahar, 3 foi gelatina alba, 400 ml frisca, 75 g ciocolata alba topita.
Mod de preparare: Pentru blat se bat albusele foarte bine, ca pentru bezea cu putina sare si zaharul, sucul de lamaie. Se pun in forma de tort, peste hirtie de copt si se coc 3 ore la 100 grade. Zmeura se face piure. Galbenusurile, vinul alb si zaharul se bat pe aburi. Gelatina se pune la muiat apoi se inglobeaza in crema de galbenusuri. Se lasa la racit si se amesteca cu frisca batuta. Crema se imparte in 2 parti, una se amesteca cu ciocolata alba topita si racita, cealalta cu zmeura. Pe blat se pun cremele. Se trece cu o furculita prin cele 2 creme pentru a se amesteca. Se da 3-4 ore la congelator.
|