Tort de mere fără blat, cu ciocolată
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 7 mere, 1/2 pachet de margarina, 5 linguri de zahar pudra, 1 lingurita scortisoara, 1 plic zahar vanilat, 5 biscuiti simpli, 150 g ciocolata menaj, 1 lingura ulei.
Mod de preparare: Freci spuma margarina cu 2 linguri zahar pudra si zaharul vanilat si o dai la frigider. In acest timp cureti merele, le dai pe razatoarea cu ochiuri mari, le amesteci apoi cu zaharul ramas si cu scortisoara si le lasi deoparte 10 minute, ca sa se scurga zeama. Le calesti intr-o cratita pe foc mic pana se inmoaie si nu mai ramane nici un pic de zeama. Pui compozitia la rece si in acest timp dai biscuitii prin masina de tocat si-i presari pe un platou. Separat, topesti si ciocolata cu uleiul pe baie de aburi. Dupa ce s-a racit compozitia de mere, o rastorni pe platoul cu biscutii macinati si-i dai forma rotunda. Imbraci tortul cu ciocolata topita, il ornezi cu cateva felii de mere si-l pui in frigider pentru 1-2 ore.
|