Tort de miere cu nuci
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 pahar miere, 200 g zahar pudra, 300 g faina, 2 oua, 1/2 lingurita bicarbonat dizolvat intr-o lingura de zeama de lamiie, coaja rasa de lamiie, 1/2 pahar nuci macinate.
Crema : 1 pahar nuci macinate, 150 g zahar pudra, 1 pahar smintina, 1 pahar zahar vanilat,
Mod de preparare: Se pune la foc intr-un vas mierea cu zaharul si coaja de lamiie lasind sa dea un clocot. Se ia de la foc si dupa ce s-a racit se amesteca cu ouale bine batute (separat), bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie si nucile. Se adauga faina si se framinta bine. Aluatul obtinut se acopera si se lasa la rece pina a doua zi. Se imparte aluatul in trei parti egale. Se pune fiecare in forma de tort unsa si presarata cu faina. Blaturile se ung dupa ce s-au racit, cu urmatoarea crema: se freaca bine zaharul cu smintina si praful de vanilie. Cind pasta devine spumoasa se adauga nucile macinate. Tortul se poate garnisi cu fructe din dulceata sau cu frisca.
|