Tort de morcovi
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 200 g morcovi, 4 oua, 150 g zahar pudra, 150 g nuci (sau alune de padure, sau arahide, sau fistic) macinate, 100 g faina, coaja rasa de la o lamaie, putina sare, o lingurita de praf de copt.
Mod de preparare: Se razuiesc fin morcovii. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul pudra, se adauga morcovii, nucile macinate, faina, coaja de lamaie, sarea si praful de copt. La final se incorporeaza albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace in cuptor preincalzit timp de 30-40 de minute (180 grade Celsius).
Se scoate din forma si se presara cu zahar vanilat sau se imbraca cu o glazura de cicolata, dupa gust. Se serveste la ceai, cafea, etc.
|