Tort de nuci cu cremă fără unt
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 8 oua, 1 pahar zahar, 1 pahar nuci pisate, 3 linguri faina, vanilie sau coaja de lamiie.
Crema: 1/2 kg zahar, 1 pahar esenta de cafea.
Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, coaja de lamiie sau vanilie, se adauga nucile, faina si albusul spuma de la trei oua. Se tapeteaza forma cu unt si faina (forma speciala pentru tort, de tabla cu fund separat) se da la cuptor. In timp ce tortul se coace, se face un serbet de cafea din ½ kg zahar, legindu-se mai tare. Se lasa sa se raceasca putin (se freaca caldut), se adauga restul de 5 albusuri batute spuma, invirtindu-se ca la serbet, pina ce se raceste complet. Dupa ce s-a copt tortul, se intinde deasupra crema si se mai pune la cuptor inca 10 minute, pina se prinde crema.
|