Tort de piersici cu cremă de iaurt și brânză de vaci
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Porții: 12
Ingrediente: Pentru blat: 2 oua, 2 linguri zeama de portocala, 75 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 75 g faina, 1/2 lingurita praf de copt.
Pentru uns: 8 linguri gem de piersici.
Pentru crema: 500 g iaurt, 250 g branza de vaci (slaba), 1 plic zahar vanilat, 2 linguri zahar, 1 lingura zeama de lamaie, 3 linguri lichior de portocale, 7 foi de gelatina, 250 g frisca batuta. In plus: 800 g piersici, 250 g frisca batuta, 1 plic zahar vanilat.
Mod de preparare: Se bat ouale cu zeama de portocala, se adauga zaharul, zaharul vanilat si faina amestecate cu praful de copt si se toarna aluatul intr-o forma cu pereti detasabili (diametrul: 26 cm), tapetata cu hartie pentru copt.
Se coace blatul 12-15 minute in cuptorul incins la 200 grade C, se lasa sa se raceasca, se taie in doua pe orizontala si se unge fiecare jumatate cu gemul de piersici incalzit.
Se prepara o crema din iaurt, branza de vaci, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie si lichior, se amesteca gelatina inmuiata si dizolvata, mai intai cu 2-3 linguri de crema si apoi cu restul de crema. Se tine crema la rece si cand s-a inchegat, se incorporeaza si frisca batuta. Se pune crema inchegata intre cele doua jumatati de blat. Se acopera tortul cu frisca batuta, in care s-a incorporat zaharul vanilat, iar peste frisca se aseaza piersicile curatate de coaja si samburi si taiate felii.
|