Tort de pișcoturi și cremă de iaurt
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Porții: 16
Ingrediente: 15 g gelatină, 200 g unt, 160 g zahăr, 600 ml iaurt, 250 g pișcoturi, 400 ml frișcă, 1 fiolă aromă de vanilie, coaja rasă de la o lămîie, frunze de mentă.
Mod de preparare: Puneți toate pișcoturile într-o pungă legată la gură, apoi sfărîmați-le cu făcălețul.
Între timp, puneți 40 g unt la topit în bain-marie și gelatina la dizolvat. Bateți 160 g unt cu zahărul, pînă se dizolvă. Incorporați iaurtul în cremă. Presărați firimiturile de pișcoturi peste masa de unt topit. Turnați doza de vanilie în aceasta și omogenizați. Puneți crema de iaurt la rece. Turnați masa de firimituri și unt într-o formă rotundă. Neteziți-o. Dați masa de unt la congelator. Întărită, răsturnați-o și fixați un inel de tort în jurul ei. Înglobați frișca bătută în crema de tort, turnați-o peste blat. Dați tortul la rece. Ornați-l cu coajă de lămîie și frunzulițe de mentă.
|