Tort de șampanie
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 3 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru blat: 5 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 150 g zahar, sare, 175 g faina, 2 lingurite praf de copt
Pentru crema: 15 g gelatina, 3 oua, 100 g zahar, sucul si coaja de la o lamaie, 400 ml sampanie, 300 ml frisca
Pentru decor: 250 g boabe de struguri, sucul de la o lamaie, 50 g zahar, 3 fire menta.
Mod de preparare: Cuptorul se incinge la 175 grade. Se face un aluat din oua, zahar, zahar vanilat, sare, 5 linguri apa fierbinte, faina si praf de copt. Se coace 30 min. intr-o forma rotunda.
Se separa ouale. Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar, suc si coaja de lamaie. Se inglobeaza, sampania si gelatina dizolvata. Se bate frisca si se omogenizeaza in compozitie. Blatul se taie pe 3 nivele. Se umplu cu crema si tortul se da la rece 2 ore. Strugurii se dau prin suc de lamaie si zahar si se asaza pe tort, alaturi de menta.
|