Tort noapte-zi
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Blatul: 6 oua, 1 cutie de instant puding de ciocolata, 1/2 pahar zahar
Crema: 2 cutii de smintina pentru frisca, 1 pahar lapte, o cutie de instant puding de vanilie
Sirop - 2 lingurite ness cafe + 1 lingurita zahar + 1/2 pahar apa calda
Sos de ciocolata - 150 g ciocolata amaruie, 2 linguri lapte, 2 oua.
Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
Blatul - se separ albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile batute bine si cutia de instant puding.
Se unge o tava de tort cu unt, se toarna in tava si se da la cuptor circa 20-25 de minute.
Cind blatul , este gata se lasa sa se raceasca si se stropeste cu siropul de ness cafe.
Crema: se bate frisca cu paharul de lapte si instant pudingul cu foarte mare atentie sa nu devina ca untul.
Se unge blatul cu crema.
Sosul de ciocolata - se topeste ciocolata , impreuna cu cele 2 linguri de lapte. se adauga cele 2 galbenusuri, amestecindu-se repede sa nu se coaguleze. Deoparte se bat spume cele 2 albusuri si se amesteca cu sosul de ciocolata. Se toarna cald peste prajitura. Se da la frigider- minimum 2 ore inainte de servire.
Se poate orna o farfurie cu sos de ciocolata, de presarat citeva nuci tocate si se aseaza felia de tort pe farfurie.
|