Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tort poveste
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 30 nuci pisate, 5 oua, 5 linguri zahar pudra, 1 lingura cacao, 1 praf vanilie, faina, fructe din dulceata.
Crema: 3 galbenusuri, 3 linguri zahar pudra, 2 linguri cacao, 250 g unt, 150 g frisca.

Mod de preparare: Se bat spuma 5 albusuri cu 5 linguri de zahar si vanilie. Se adauga galbenusurile putin frecate, se amesteca, se adauga o lingura de cacao si nucile pisate. Aceasta compozitie se toarna in forma de tort foarte putin unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la foc potrivit. In acest timp se bat 3 albusuri cu 3 linguri de zahar si vanilie. Cind blatul pus la cuptor este gata copt, se trage la gura cuptorului, se astern peste el albusurile batute, in strat uniform si se da din nou la cuptor ca sa se coaca si stratul de albusuri. Se scoate din forma, se asaza pe o farfurie si se lasa sa se raceasca. Pentru crema, se freaca spuma untul cu 3 linguri de zahar pudra si cacao. Se adauga galbenusurile pe rind, unul cite unul, frecind bine pina cind crema se tine bine de lingura. Cu aceasta crema se imbraca tortul, asezind un strat mai gros pe deasupra. Se garniseste cu 150 g frisca si fructe de diferite culori, din dulceata.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.