Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Tort special
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: Blatul: 12 oua, 12 linguri zahar, 8 linguri faina, 1 praf copt stins cu zeama de lamiie, 8 linguri nuca macinata.
Crema: 2-3 pachete de unt de 200 g, 6 oua intregi, 300 g zahar, 1-2 praf vanilie, 1 ciocolata de 100 g sau 2-3 linguri cacao.
Grilaj: 100 gr. zahar, 70 gr. nuci.

Mod de preparare: Se face blatul obisnuit, se bate spuma , se pune zaharul, galbenusele, nuca, faina si se coace intr-o tava tapetata. Crema se face astfel: Se fierb pe abur cele 6 oua intregi cu 300 g zahar si vanilia. Se da la rece si se amesteca cu untul frecat spuma in prealabil. Se imparte crema in doua parti, darn u egale. Partea mai putina se amesteca cu 1 ciocolata topita sau 2-3 linguri cacao. In cealalta parte de crema se pune grilaj, adica se caramalizeaza 100g zahar si se adauga nucile prajite si taiate. Se amesteca cu zaharul si se rastoarna pe un platou umed sau uns cu ulei. Se da apoi prin masina de nuci, amestecind-o cu crema galbena, dar nu toata. Din crema care e mai multa se orneaza tortul, peste care se pune restul de nuca. Modul de asezare este astfel: foaie tort – crema galbena – foaie tort – crema neagra – foaie tort – crema galbena – foaie tort – rest crema galbena + nuca caramelizata ramasa.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.