Tort spirală de bezea
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 3 h
Complexitate: ridicată
Ingrediente: 5 albusuri, 200 g zahar, o lingura amidon; crema: 5 foi gelatina, 500 ml frisca batuta, o tabla ciocolata cu cacao.
Mod de preparare: Se tapeteaza doua tavi cu hirtie de copt si se deseneaza doua cercuri cu diametrul de 26cm. Albusurile se bat spuma foarte tare cu zaharul si amidonul. Se pun intr-un sprit de cofetarie si se deseneaza pe hirtie cate o spirala. Se coace blatul 2 ore cu usa cuptorului deschisa.
Se pune gelatina la muiat. Frisca se bate spuma. 2/3 din frisca se amesteca cu gelatina si cu ciocolata rasa. Se pune acest amestec intre cele 2 foi. Cu restul de frisca se fac pe tort gramajoare. Se decoreaza cu bomboane de ciocolata.
Se da la rece 2-3 ore inainte de servire.
|