Tortilla (I)
Rețetă tradițională din Spania
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g cartofi, 200 ml de ulei, 5 ouă, 1 ceapă mare, sare, piper.
Mod de preparare: Se taie cartofii pai, se tamponează cu un prosop curat și se pun la fiert în uleiul fierbinte, cu foc mic, în vas acoperit. Cînd se pot sfărîma cu furculița, se iau la o parte, se scot din grăsime și se lasă să se răcească.
Între timp, se toacă ceapa, se călește și se pune peste cartofi. Se bat ouăle, se adaugă peste aceste ingrediente, se potrivește de sare și piper.
Se pune puțină grăsime într-o tavă largă, se lasă să se înfierbînte, se pune compoziția și se dă tava la cuptor. Cînd preparatul este gata pe jumătate, se întoarce cu ajutorul unei spatule de lemn și se dă pe cît posibil formă rotundă. Se prăjește pe ambele părți și se așează pe platou. Se taie în cuburi potrivite și în fiecare se înfige cîte o scobitoare.
|