Tortilla cu piept de pui și cartofi
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 400 g piept de pui, 4 linguri ulei, sare, piper, 250 g cartofi, 2 cepe, 1 ardei kapia, 4 felii bacon sau costiță, 6 ouă, 1-2 linguri muștar.
Mod de preparare: Carnea se taie în feliuțe și se rumenește în 2 linguri de ulei încins; se scoate, se sărează și se piperează. Cartofii se curăță, se spală și se taie felii. Se prăjesc în restul de ulei încins, se scot și se condimentează cu sare și piper. Se pun în tigaie ceapa și ardeiul tăiate mărunt, se călesc ușor, se scot și se amestecă cu cartofii și carnea de pui. Se pun feliile de bacon în tigaie și, deasupra, amestecul de cartofi și pui. Se toarnă peste ele ouăle bătute cu muștarul, sare și piper. Se lasă la foc mic și, când tortilla este închegată, se întoarce pe partea cealaltă să se rumenească. Se taie în triunghiuri și se mănâncă cu mâna. Ies cam 8 porții.
|