Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Turtă de carne tocată, cu ceapă

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g ceapa, 1 lingura de untdelemn, 1 lingurita de ace de rozmarin (sau chimen), 1 catel de usturoi, 1 lingurita boabe de piper, 600 g carne tocata amestec (vita + porc), 1 ou, 75 g pesmet alb, 1-2 linguri mustar semi-iute, sare, un varf de cutit de paprika dulce, 1 legatura de patrunjel, 1 bucata de branza topita (triunghi invelit in staniol), 100 g ardei grasi murati sau castraveti murati.

Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt. Se caleste in ulei incins. Se adauga acele de rozmarin sau chimenul impreuna cu usturoiul zdrobit si se lasa la calit cu ceapa inca un minut. Se da tigaia deoparte ca sa se raceasca. Ceapa tocata se amesteca cu boabele de piper pisate, carnea tocata, oul, mustarul si pesmetul. Se gusta de sare si de paprika. Jumatate din patrunjelul tocat se pune in compozitie.
Tocatura se prelucreaza cu mainile pentru a i se da o forma de placinta rotunda. Se pune intr-o tava, pe o hartie de pergament.
Se fac cu degetul mici gropite pe suprafata "turtei", in care se baga bucatele de branza topita. Se da la cuptor, 25 de minute. Cu zece minute inainte ca preparatul sa fie gata, se presara deasupra restul de patrunjel tocat. Dupa ce se scoate din cuptor, se decoreaza cu ardei sau felii de castraveti acri, taiate pe lung si asezate in forma de raze.
Turta se taie in felii ca un tort si se serveste la masa. Se potriveste de minune cu tzatziki sau o salata verde.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.