Turtă dulce
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 3 ouă, 1 pahar cu miere de albine, 1 pahar cu zahăr, 3 pahare cu făină, 6 linguri cu ulei, cuișoare praf, scorțișoară praf, nuci sfărîmate, 1 lingură bicarbonat.
Mod de preparare: Se amestecă mierea cu zahărul, la căldură, pînă se topește zahărul, se pun ouăle pe rînd, apoi uleiul tot cîte o lingură și se amestecă bine cu lingura de lemn. Se adaugă făina, apoi praful de cuișoare, un vîrf de cuțit, și scorțișoara, o linguriță. Se unge tava cu ulei, se tapetează cu făină, se toarnă compoziția și se dă la cuptor încins, la foc moale. În compoziție se pun nucile sfărîmate, se ornează pe deasupra și apoi se dă la cuptor.
|