Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Turtițe cu pește afumat și mărar
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g cartofi, 2 linguri cremă de brânză, 200 g pește afumat, 2 linguri mărar verde tăiat nu foarte mărunt, coaja rasă de la 1 lămâie, 1 linguriță sos de hrean (din comerț), 1 lingură capere (se găsesc în borcănele, în comerț), sare, piper, 4 linguri pesmet, ulei.
Crema de hrean: 200 g smântână goasă, 2 lingurițe sos de hrean, un strop de zeamă de lămâie, sare, piper.

Mod de preparare: Cartofii se curăță, se taie în bucăți și se fierb, în apă nesărată, circa 20 de minute. (Nu e nevoie de sare deoarece peștele afumat este suficient de sărat). Se scurg, se lasă să se răcească câteva minute, apoi se zdrobesc cu furculița și se amestecă cu crema de brânză până se obține un piure. Se toacă peștele afumat și se amestecă cu piureul de cartofi, mărarul, coaja rasă de lămâie, sosul de hrean și caperele (opțional). Se condimentează cu sare și piper și se modelează din compoziție gogoșele de mărimea unei nuci, care se aplatizează ușor. Se trec prin pesmet și se așază, la distanță unele de altele, într-o tavă unsă cu ulei. Fie se coc imediat, fie se păstrează la congelator. Când le coaceți, stropiți-le cu puțin ulei și rumeniți-le în cuptor 10-12 minute, întorcându-le după 5 minute. Se servesc calde, cu crema de hrean, care se prepară astfel: se amestecă toate ingredientele și se ține crema 1 oră la frigider înainte de a servi.
Se servesc cu pîine neagră de secară.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.