Varză bavareză cu cârnați
Rețetă tradițională din Germania
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg varza alba, 4 fire carnati, 100 g slanina cu carne afumata, 1 ceapa rosie mare, 1 cub de supa, sare, piper macinat, chimen, cateva picaturi de otet.
Mod de preparare: Feliile de slanina se prajesc pana devin crocante, se scot si se pun deoparte. in untura se prajeste ceapa taiata rondele, se adauga varza taiata fidelute si se condimenteaza cu sare, piper, chimen si cu putin otet.
Se dizolva cubul de supa intr-o jumatate de litru de apa, se toarna peste varza si se caleste incet, acoperit.
Se asaza carnatii deasupra verzei si se da la cuptor pana cand scade zeama de pe varza si carnatii de deasupra devin crocanti.
La servire, se asaza feliile de slanina prajita deasupra.
|