Varză creață umplută cu ciuperci și zarzavat
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg varză creață, 100 g morcovi, 50 g pătrunjel, 50 g țelină, 200 g ciuperci, 150 fulgi de grâu, 100 g slănină afumată, 150 g oase de porc, sare, piper, pătrunjel verde.
Mod de preparare: Oasele de porc se prăjesc în puțină untură, apoi se adaugă 300 ml apă și se fierb până când apa scade la jumătate.
Se fierbe varza, se strecoară și se așează frunzele câte două. Slănina se crestează și se prăjește. Folosind untura acesteia, se prăjește ceapa, se adaugă ciupercile, piper și pătrunjel verde tocat, apoi fulgii de grâu și zeama rămasă. Se acoperă vasul cu un capac și se introduce 10 mi. în cuptorul bine încins.
Se umplu foile de varză cu această compoziție, se condimentează și se așează într-un vas bine uns. Deasupra se așează slănina prăjită, se stropește totul cu zeama de la oase și se introduce din nou la cuptor pentru 10-15 min.
Se servește fierbinte, cu sos de roșii.
|