Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Varză cu cârnați

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 2 kg varză, 500 g cârnați, 300 g costiță afumată, 350 ml zeamă de varză, 3 linguri de pastă de roșii, 4 roșii, sare, piper, 2 linguri de ulei, 1 frunză de dafin, 4 boabe de piper, 1 legătură de pătrunjel.

Mod de preparare: Varza se spală, se taie în jumătăți, apoi în fâșii subțiri și se pune într-un vas mai mare. Se presară sare și se freacă bine cu mâinile ca să se înmoaie varza.

Costița afumată se taie în bucățele și se prăjește într-o tigaie fără ulei.

Se pune într-o oală puțin ulei, iar deasupra se presară varza. Se toarnă un litru de apă, se adaugă frunza de dafin și boabele de piper. Se pune oala pe foc și se lasă la fiert la foc potrivit.

Când varza este aproape fiartă, se adaugă cârnații prăjiți și tăiați în bucățele, pasta de roșii diluată cu puțină apă, zeama de varză și roșiile date pe răzătoare.

Se condimentează după gust, se presară pătrunjel tocat, se mai toarnă apă dacă este nevoie și se mai fierbe încă 15 min.

Se servește fierbinte, cu mămăligă caldă, smântână și ardei iute.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.