Varză de China la tigaie
Rețetă tradițională din China
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 100 g slanina, 4 linguri ulei de soia, 400 g carne tocata mixta, 2 cepe mici, 500 g varza China, 800 g germeni de soia, din conserva, 150 ml vin alb sec, 150 g ketchup picant, 300 ml supa de vita, 6 lingurite otet de fructe, sare, piper negru macinat, 1 lingurita concentrat de legume, un varf de cutit de zahar, 4 lingurite sos de soia, 2 lingurite usturoui verde tocat.
Mod de preparare: Slanina se taie cubulete. Uleiul se pune la incins in tigaie si se prajeste slanina si carnea tocata. Ceapa se taie marunt, se amesteca cu carnea si se caleste putin. Se toarna in tigaie putina apa si se lasa sa fiarba aproximativ 5 min, la foc mic.
La sfarsit se ia capacul si se lasa sa se evapore apa.
Intre timp se taie varza fasii subtiri. Germenii de soia se lasa sa se scurga si impreuna cu varza se amesteca cu carnea tocata.
Deasupra se toarna vinul alb, ketchupul, supa si otetul. Se amesteca totul bine si se mai da un clocot. Se condimenteaza cu concentrat de legume si sos de soia.
Inainte de servire, se presara cu usturoi verde.
|