Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Varză dulce călită
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1 varză de mărime mijlocie (800-900 g), 50 ml untdelemn, 1/2 lămîie sau oțet, mărar, piper, 1 ceapă (50 g), sare.

Mod de preparare: Varza curățată se taie în jumătăți și apoi subțire ca fideaua. Se presară cu o linguriță de sare, se amestecă bine și se lasă 30 min.
Ceapa, tăiată mărunt, se călește în tot untdelemnul, un minut, la foc mic și imediat se pune varza bine stoarsă în pumni, se amestecă, adăugînd 3-4 linguri cu apă și un vîrf de cuțit de piper, după care se acoperă și se lasă la foc mic, amestecînd din cînd în cînd, ca să nu se prindă de vas, pînă cînd se înmoaie bine (cca. 30-40 min.). Se adaugă cîte puțină apă, dacă este nevoie. Cînd este gata, apa trebuie să fie complet scăzută.
Se poate da la cuptor, tot acoperită, pînă cînd se înmoaie, amestecînd și acolo, din cînd în cînd. Dacă se arde, se schimbă repede în alt vas. Cînd este gata, se adaugă mărar tocat și, facultativ, piper măcinat.
Se servește ca garnitură la orice friptură mai grasă. Se poate asocia și cu piure de cartofi sau cu garnitură de orez.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.