Vinete cu brânză de capră la cuptor
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 vinete, 250 g telemea de capră, 2 căței de usturoi, 6 roșii, 1 legătură pătrunjel, sare, piper, ulei.
Mod de preparare: Cureți vinetele, le tai felii pe lungime, le sărezi și le lași deoparte să iasă sucul din ele. Le treci apoi sub un jet de apă rece, le ștergi cu un șervet uscat și le prăjești în ulei încins. Opărești apoi roșiile cu apă clocotită, le tai felii, apoi dai telemeaua pe răzătoare și o amesteci cu verdeața tocată, usturoiul pisat, sare și piper după gust. Într-un vas de sticlă termorezistentă sau într-o cratiță așezi straturi de vinete, brânză, roșii și continui până termini cu felii de roșii. Dai apoi totul la cuptor pentru 40 de minute.
Pătrunjelul tocat întregește gustul.
|