Vinete cu mozzarella sau telemea
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg roșii, 3 vinete, 1 bucată de mozzarella (rotundă, cum se vinde in comerț) sau 250 g brânză telemea mai moale, 3 rămurele de cimbru proaspăt, 100 ml de supă de pasare (concentrat de pasare fiert în apă), untdelemn fin, sare, piper.
Mod de preparare: Spălați roșiile, tăiați-le capacul de sus, apoi tăiați-le și pe ele în rondele, pe toată suprafața lor. Puneți să se încingă în tigaie o lingură de untdelemn și căliți feliile de roșii în el, vreme de 5 min. Sărați, piperați.
Spălați vinetele (alegeți-le cât mai lunguiețe) și tăiați-le felii cam de un deget, pe lat.
Încălziți cuptorul la maximum.
Într-un vas rezistent la foc, uns cu puțin untdelemn, așterneți roșiile, rondea lângă rodea. Peste ele, așezați vinetele, presărați cimbrul, sărați, piperați, stropiți-le din abundență cu untdelemn și supă de pasăre.
Peste toate, așezați mozzarella sau telemeaua, tăiate felii subțiri. Dați vasul la cuptor și lăsați-l vreme de o oră și jumătate.
Serviți mâncarea fierbinte, cu puțin cimbru presărat pe deasupra.
|