Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Vinete cu usturoi la cuptor
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 vinete, 2 linguri făină, 5 roșii, 1 păstârnac, 2 ardei grași, 4 căței de usturoi, 1 ceașcă ulei, 1 foaie de dafin, 1 crenguță cimbru, pătrunjel verde, sare, piper, boia dulce de ardei.

Mod de preparare: Vinetele se spală, se șterg, se curăță de cotoare și se taie în felii rotunde, de grosimea unui deget. Se sărează și se lasă să se înmoaie bine timp de o oră. Se storc ușor, se dau prin făină și se prăjesc pe ambele părți în ulei încins. Se pun apoi într-o cratiță. Se curăță și se rade păstârnacul, se spală ardeii și roșiile, se curăță de semințe și se taie cubulețe. În grăsimea rămasă de la prăjitul vinetelor, se călesc păstârnacul, ardeii, roșiile și usturoiul zdrobit. Se adaugă cimbrul, dafinul, sare, piper și boia după gust. Se înăbușă totul 5-7 minute, apoi se toarnă sosul peste vinetele din cratiță (fără cimbru și dafin). Se dă cratița la cuptor pentru 10-15 minute.
Înainte de a servi, se presară mâncarea cu pătrunjelul tocat.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.