Vinete în smântână
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 3 vinete frumoase, 2 linguri unt sau untură, 1 lingură făină, 1 pahar smîntînă, 1 linguriță mărar tocat, sare.
Mod de preparare: Se spală vinetele, se înlătură cotorul și se taie în sferturi în lungime, apoi fiecare sfert în două (pe lățime). Bucățile de vinete se opăresc cu apă fierbinte și sărată, lăsîndu-le în apă timp de 5 minute, apoi se scurge apa și se lasă 5-10 minute în strecurătoare ca să se scurgă. Fiecare bucățică de vînătă se dă prin făină și se prăjește în untul sau grăsimea fierbinte. Se așează apoi într-o cratiță, se toarnă peste ele smîntîna, se sărează și se lasă să fiarbă 1/2 oră la foc mic, scuturînd din cînd în cînd cratița. Se așează pe farfuria de servit și se presară cu mărarul tocat.
|