Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Vinete umplute cu ciuperci
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 vinete potrivite, 250 g ciuperci, 1-2 căței de usturoi, verdeață tocată mărunt, sare, piper, 1 lingură făină, puțin bulion de roșii, 1 ceapă, ulei, 200 g orez.

Mod de preparare: Se taie vinetele în două pe lungime și se scobesc cu grijă de miez. Ciupercile spălate și tăiate mărunt se înăbușă în ulei, împreună cu miezul vinetelor; se adaugă și usturoiul zdrobit. Când zeama a scăzut, se ia vasul de pe foc, se condimentează cu sare și piper după gust, se adaugă verdeața și se amestecă totul bine. Cu această compoziție se umplu jumătățile de vinete, care au fost opărite și scurse. Se prăjesc puțin în ulei și se așază cu partea bombată în jos într-un vas de Jena. Din făină și puțin ulei se pregătește un sos care se stinge cu bulion de roșii desfăcut cu apă. Se toarnă sosul peste vinete și se dau la cuptor 15 minute.
Se pot servi și calde, și reci, cu garnitură de orez fiert.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.