Vinete umplute cu orez (I)
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 3 vinete mai mari, 3 linguri unt, 4-5 cepe, 3-4 ardei, 2 gogoșari, 1 morcov, usturoi, 1 pahar ulei, 1 ceșcuță orez, 5-6 roșii, verdeață, sare, piper.
Mod de preparare: Se taie vinetele în jumătăți, se opăresc în apă clocotită cu sare 10-20 minute. Se pun sub teasc.
Între timp, se prepară umplutura astfel: se înăbușă ceapa în ulei, se adaugă ardeii, gogoșarii, morcovul ras, miezul de la vinete și usturoi. Se lasă să scadă și se adaugă o ceșcuță de orez. Se mai lasă să se înăbușe bine și cu orezul, apoi se adaugă cîteva rosii curățate de pieliță și tocate. Se scade bine și se adaugă verdeață multă tocată mărunt. Cu această compoziție se umplu vinetele, se așează în cratiță, se toarnă pe deasupra sos de roșii îndulcit cu zahăr și se dau la cuptor.
Se pot servi cu brînză rasă pe deasupra.
|