Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Vinete umplute cu orez (II)
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 3 vinete, 6-7 roșii, 1/2 ceașcă de orez, 1 ceapă, 1 cățel de usturoi, 1 linguriță de zahăr, 2 linguri ulei, 1 lingură pesmet, sare, piper, ulei.

Mod de preparare: Curățați vinetele de cotor, le tăiați în jumătate pe lungime și le țineți un sfert de oră în apă clocotită. Le strecurați, apoi le presărați cu sare și le lăsați să se scurgă.

În acest timp, curățați ceapa, o tăiați mărunt și o puneți să se călească în ulei. Curățați roșiile de pielițe, le tăiați mărunt, pisați usturoiul și le adăugați peste ceapă. Puneți zahărul, sare și piper după gust și lăsați să fiarbă pe foc mic.

Separat, fierbeți orezul spălat în apă cu puțină sare. După ce s-au scurs vinetele, le scoateți miezul și le lăsați deoparte. Când sosul este gata, îl treceți printr-o sită, apoi amestecați o parte din el cu orezul fiert și miezul vinetelor. Umpleți jumătățile de vinete cu această compoziție, le așezați într-o tavă cu puțin ulei și presărați peste fiecare puțin pesmet. Le dați la cuptor pentru 25 de minute și cînd sînt gata turnați peste ele sosul de roșii rămas.

Dacă doriți, puteți să prăjiți vinetele și apoi să le umpleți și vor fi și mai bune. În acest caz, nu mai puneți ulei în tavă pentru că-și lasă vinetele grasime.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.