Vinete umplute cu roșii, ardei și brânză
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 6 vinete, 12 fileuri de ansoa, 8 rosii frumoase, 200 g branza telemea, 50 g parmezan (sau cascaval) ras, 6 linguri ulei de masline, busuioc, sare, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras galben (portocaliu).
Mod de preparare: Indepartati capetele vinetelor si apoi taiati-le in doua, pe lung. Scobiti miezul cu o lingurita (lasati un strat de 1/2 cm), sarati-le si intoarceti-le cu partea scobita in jos ca sa se scurga (circa 30 minute).
Curatati rosiile de pielita si de seminte (prin presare) si taiati-le bucati maricele. Curatati ardeii de seminte si nervuri si taiati-i cubulete. Zdrobiti telemeaua si amestecati-o cu rosiile si ardeii.
Incingeti cuptorul.
Stergeti vinetele cu hartie absorbanta si umpleti-le cu amestecul de rosii, ardei si branza. Asezati deasupra fileurile de ansoa, presarati parmezanul sau cascavalul ras si putin piper, stropiti-le cu putin ulei si dati-le 45 de minute la cuptor.
Ornati-le cu frunzulite de busuioc si serviti-le fierbinti sau caldute.
|