Wassail
Rețetă tradițională din Norvegia
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 l cidru, 6 rulouri de scortisoara (cca. 5-6 cm lungime fiecare), 2 lingurite boabe intregi de ienibahar, 1 lingurita cuisoare intregi, 1 lingurita nucsoara pudra, 3 mere.
Mod de preparare: Wassail este o baăutură făcută din bere sau vin îndulcit cu zahăr, aromată cu mirodenii. Această băutură este servită în mod tradițional într-un vas mare, garnisit cu mere mici.
Se introduc boabele de ienibahar și cuisoarele într-un plic de ceai, ca să nu se piardă în lichid. Se amestecă restul ingredientelor într-o oală mare, se adaugă pliculețul cu mirodenii. Se fierbe pînă ce merele crapă.
Se scoate pliculețul cu condimente și batoanele de scorțișoară și se servește.
Se obțin 3,5 l de wassail.
|