Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Yum Yum (Pește thailandez)
Rețetă tradițională din Thailanda
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: 2 fileuri de pește, 2 linguri ulei vegetal, 2 căței usturoi tocați mărunt, 1 linguriță pastă de creveți, 1 lingură pastă de curry verde, 1 lingură ceapă verde, 2 lingurițe zeamă de lămâie, 1 lingură sos de pește, 1 cană lapte de cocos, 250 g mazăre, 1 ardei gras roșu curățat și tăiat bucățele, 1 ardei gras galben curățat și tăiat bucățele, 2 linguri frunze de coriandru (sau pătrunjel) tocate, 2 linguri frunze de busuioc tocate, orez cu bob lung fiert.

Mod de preparare: Se taie peștele în bucățele de 2-3 cm. Se încinge uleiul într-o cratiță mai mare. Se sotează peștele repede până ce se rumenește pe ambele părți, apoi se transferă pe prosoape de hârtie și se lasă să se scurgă excesul de ulei.
Se adaugă zeama de lămâie în oală și se freacă cu o spatulă ca să se îndepărteze bucățelele de pește prăjit lipite de fund. Se adaugă pasta de creveți, usturoiul, pasta de curry verde, se amestecă și se gătește la foc mediu cca. 1-2 minute. Se adaugă ceapa verde, sosul de pește și laptele de cocos. Se dă în clocot.
Se micșorează flacăra, se adaugă ardeii grași și mazărea și se fierbe înăbușit până ce legumele sunt fragede-crocante. Se adaugă peștele, coriandrul și busuiocul, se amestecă și se lasă pe foc 2 minute, apoi se ia de pe foc.
Se pune cîte 1-2 linguri orez fiert în bolurile de supă, după care se umple bolul cu supă.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.