Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Zacuscă de gogoșari cu fasole albă
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 3 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg fasole albă, 50 gogoșari, 1 kg ceapă, 2 kg roșii, 500 ml ulei, sare, piper, dafin, 2 linguri miere sau zahăr.

Mod de preparare: Fasolea se fierbe in mod obisnuit, adica se pune de cu seara la inmuiat in apa rece; dimineata se schimba apa si se pune la fiert tot cu apa rece. Dupa primul clocot se schimba apa si se pune din nou la fiert de data aceasta cu apa clocitita si sare. Dupa ce a fiert fara sa se zdrobeasca boabele, se scurge si se lasa sa se raceasca. Gogosarii se coc si se pregatesc ca pentru zacusca de gogosari. Se pun la fiert cu ulei, piper, foile de dafin, sare, ceapa tocata si rosiile taiate felii.
Se scade incet avand grija sa nu se prinda de vas. Cand este suficient de scazuta, se adauga mierea sau zaharul, se amesteca cu fasolea ; se clocoteste 2- 3 minute dupa care se pune in borcanele fierbinti, se leaga sau se pun capace si se sterilizeaza.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.