Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Zacuscă de vinete și gogoșari (II)
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 3 h

Complexitate: redusă

Porții: 20

Ingrediente: 30 de gogoșari roșii, 12 vinete coapte, curățate și bătute mărunt, 1 l ulei, 2 kg ceapă.

Mod de preparare: Ceapa se opărește și se mărunțește, apoi se pune în cratiță cu uleiul. După ce se călește ceapa, se pun peste ea gogoșarii dați prin mașină. După ce s-au fiert bine gogoșarii, se toarnă în cratiță vinetele care se vor lăsa bine la fiert. Cînd sînt gata, se ia cratița de pe foc și se toarnă zacusca în borcane (este indicat ca sub borcanul în care turnați zacusca să fie o farfurie de tablă, pentru a evita crăparea borcanului). Borcanelor li se vor pune capacele, după care se vor pune într-o oală cu apă călduță, pe fundul căreia se vor pune niște cîrpe. Acoperiți oala în care se află borcanele cu o altă cîrpă și aprindeți focul. Apa trebuie să clocotească circa 30 min. După ce ați scos borcanele din acea oală, le înveliți imediat în niște pături groase să se țină calde. Se vor păstra 3 zile învelite, după care le puteți aranja pe rafturi în cămară.
Un sfat: puneți puțină apă în uleiul în care urmează să căliți ceapa.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.