Turtiţe cu peşte afumat şi mărar - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu peşte » Turtiţe cu peşte afumat şi mărar

Turtiţe cu peşte afumat şi mărar

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 250 g cartofi, 2 linguri cremă de brânză, 200 g peşte afumat, 2 linguri mărar verde tăiat nu foarte mărunt, coaja rasă de la 1 lămâie, 1 linguriţă sos de hrean (din comerţ), 1 lingură capere (se găsesc în borcănele, în comerţ), sare, piper, 4 linguri pesmet, ulei.
Crema de hrean: 200 g smântână goasă, 2 linguriţe sos de hrean, un strop de zeamă de lămâie, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în bucăţi şi se fierb, în apă nesărată, circa 20 de minute. (Nu e nevoie de sare deoarece peştele afumat este suficient de sărat). Se scurg, se lasă să se răcească câteva minute, apoi se zdrobesc cu furculiţa şi se amestecă cu crema de brânză până se obţine un piure. Se toacă peştele afumat şi se amestecă cu piureul de cartofi, mărarul, coaja rasă de lămâie, sosul de hrean şi caperele (opţional). Se condimentează cu sare şi piper şi se modelează din compoziţie gogoşele de mărimea unei nuci, care se aplatizează uşor. Se trec prin pesmet şi se aşază, la distanţă unele de altele, într-o tavă unsă cu ulei. Fie se coc imediat, fie se păstrează la congelator. Când le coaceţi, stropiţi-le cu puţin ulei şi rumeniţi-le în cuptor 10-12 minute, întorcându-le după 5 minute. Se servesc calde, cu crema de hrean, care se prepară astfel: se amestecă toate ingredientele şi se ţine crema 1 oră la frigider înainte de a servi.
Se servesc cu pîine neagră de secară.
2.730 vizualizări
742 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
5. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
8. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
9. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
11. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
23. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
25. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.