Vinete a la grec - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Vinete a la grec

Vinete a la grec

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 4 vinete, 200 ml ulei de masline, 2 linguri faina, 2 catei de usturoi, patrunjel verde, 1/2 l iaurt, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Taiati 3 vinete rondele de 1/2 cm grosime, presarati peste ele sare si lasati-le 30 de minute sa zemuiasca.
Intre timp, curatati de coaja vanata ramasa, taiati-o cubulete, presarati si peste ele sare si lasati-le sa stea 30 de minute intr-o strecuratoare (ca sa iasa zeama din ele). Spalati rondelele sub jetul de apa rece si zvantati-le cu hartie absorbanta.
Turnati jumatate din ulei intr-o tigaie adanca si cand s-a incins, prajiti rondelele de vanata 2-3 minute la foc potrivit. Cand incep sa se rumeneasca, scoateti-le din tigaie si lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta.
Spalati cubuletele de vanata, zvantati-le bine, dati-le prin faina si puneti-le la prajit in restul de ulei incins. Adaugati si usturoiul presat si dupa ce s-au rumenit toate, scoateti-le din tigaie si lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta.
Amestecati cubuletele de vanata cu iaurtul si asezati-le pe mijlocul unui platou. Puneti de jur imprejur rondelele de vanata, decorati cu putin patrunjel verde si serviti-le imediat.
6.399 vizualizări
933 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Dovlecei cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Conopidă cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Jumări cu ficat de viţel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
15. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
17. Crenvuşti cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
22. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
23. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
25. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
26. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
27. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
28. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
29. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.