Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg de rosii, 3 vinete, 1 bucata de mozzarela (rotunda, cum se vinde in comert) sau 250 g de branza telemea mai moale, 3 ramurele de cimbru proaspat, 100 ml de supa de pasare (concentrat de pasare fiert in apa), untdelemn fin, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Spalati rosiile, taiati-le capacul de sus, apoi taiati-le si pe ele in rondele, pe toata suprafata lor. Puneti sa se incinga in tigaie o lingura de untdelemn si caliti feliile de rosii in el, vreme de 5 minute. Sarati, piperati. Spalati vinetele (alegeti-le cat mai lunguiete) si taiati-le felii cam de un deget, pe lat. Incalziti cuptorul la maximum. Intr-un vas rezistent la foc, uns cu putin untdelemn, asterneti rosiile, rondea langa rodea. Peste ele, asezati vinetele, presarati cimbrul, sarati, piperati, stropiti-le din abundenta cu untdelemn si supa de pasare. Peste toate asezati mozzarela sau telemeaua, taiate felii subtiri. Bagati vasul la cuptor si lasati-l vreme de o ora si jumatate.
Serviti mancarea fierbinte, cu putin cimbru presarat pe deasupra.