Vinete cu mozzarella sau telemea - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi » Vinete cu mozzarella sau telemea

Vinete cu mozzarella sau telemea

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 kg roşii, 3 vinete, 1 bucată de mozzarella (rotundă, cum se vinde in comerţ) sau 250 g brânză telemea mai moale, 3 rămurele de cimbru proaspăt, 100 ml de supă de pasare (concentrat de pasare fiert în apă), untdelemn fin, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Spălaţi roşiile, tăiaţi-le capacul de sus, apoi tăiaţi-le şi pe ele în rondele, pe toată suprafaţa lor. Puneţi să se încingă în tigaie o lingură de untdelemn şi căliţi feliile de roşii în el, vreme de 5 min. Săraţi, piperaţi.

Spălaţi vinetele (alegeţi-le cât mai lunguieţe) şi tăiaţi-le felii cam de un deget, pe lat.

Încălziţi cuptorul la maximum.

Într-un vas rezistent la foc, uns cu puţin untdelemn, aşterneţi roşiile, rondea lângă rodea. Peste ele, aşezaţi vinetele, presăraţi cimbrul, săraţi, piperaţi, stropiţi-le din abundenţă cu untdelemn şi supă de pasăre.

Peste toate, aşezaţi mozzarella sau telemeaua, tăiate felii subţiri. Daţi vasul la cuptor şi lăsaţi-l vreme de o oră şi jumătate.

Serviţi mâncarea fierbinte, cu puţin cimbru presărat pe deasupra.
2.132 vizualizări
702 tipăriri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Vinete gratinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
12. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
13. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
15. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
16. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
17. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
18. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
19. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
21. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
25. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
28. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
30. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.