Timp de preparare: 2 h
Complexitate: redusă
Porţii: 4
Ingrediente: 1 kg roşii, 3 vinete, 1 bucată de mozzarella (rotundă, cum se vinde in comerţ) sau 250 g brânză telemea mai moale, 3 rămurele de cimbru proaspăt, 100 ml de supă de pasare (concentrat de pasare fiert în apă), untdelemn fin, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!
Mod de preparare: Spălaţi roşiile, tăiaţi-le capacul de sus, apoi tăiaţi-le şi pe ele în rondele, pe toată suprafaţa lor. Puneţi să se încingă în tigaie o lingură de untdelemn şi căliţi feliile de roşii în el, vreme de 5 min. Săraţi, piperaţi.
Spălaţi vinetele (alegeţi-le cât mai lunguieţe) şi tăiaţi-le felii cam de un deget, pe lat.
Încălziţi cuptorul la maximum.
Într-un vas rezistent la foc, uns cu puţin untdelemn, aşterneţi roşiile, rondea lângă rodea. Peste ele, aşezaţi vinetele, presăraţi cimbrul, săraţi, piperaţi, stropiţi-le din abundenţă cu untdelemn şi supă de pasăre.
Peste toate, aşezaţi mozzarella sau telemeaua, tăiate felii subţiri. Daţi vasul la cuptor şi lăsaţi-l vreme de o oră şi jumătate.
Serviţi mâncarea fierbinte, cu puţin cimbru presărat pe deasupra.